Zoeken

The Producers

  • Cinevision.be/nl quoteert The Producers met een 2/5
  • Regisseur: Susan Stroman
  • Cast: Nathan Lane, Matthew Broderick, Uma Thurman, Will Ferrell
  • Genre: Musical
  • Duur: 135 minuten
  • Releasedatum: 29-03-2006
  • DVD: 26-10-2006
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "The Producers"

In de categorie overbodige remakes is het deze keer de beurt aan ‘The Producers’, een herbewerking van de gelijknamige musicalkomedie uit 1968 met Zero Mostel en Gene Wilder in de hoofdrol. Hun rollen worden in deze nieuwe versie vertolkt door Nathan Lane en Matthew Broderick, die ook in de Broadway-opvoering enkele jaren geleden gestalte gaven aan dezelfde personages.

‘The Producers’ begint sterk; het eerste uur is non-stop humor, afgewisseld met een streepje muziek en zowel hilarische slapstick als gevatte taalgrappen. Wat goed op weg was om één van de betere musicals te worden, ontaardt iets voor halfweg - de film duurt immers meer dan twee uur - in een slaapverwekkende vertoning, waarin alles uit het eerste uur tot vervelens toe herkauwd wordt. De grappen worden in andere contexten gebruikt, de liedjes komen eindeloos terug en de juiste sfeer lijkt wel helemaal verdwenen. Ja, af en toe kan je nog eens grinniken met een geestig decorstuk of een leuke vondst, maar in het geheel is het allemaal te onopvallend.

Het grote nadeel aan deze prent is ongetwijfeld z’n lengte; de film blijft maar slepen, waardoor de kijker minuut na minuut in slaap gewiegd wordt. Bovendien spenderen de scenaristen veel te veel aandacht aan kleine details en worden belangrijke gebeurtenissen in het verhaal, de rechtzaak bijvoorbeeld, afgehaspeld in een paar onbelangrijke minuten. Over de liedjes kunnen we kort zijn; denk aan het clichébeeld van een musical, verzin zelf een melodie en je krijgt het gros van de songs uit ‘The Producers’. Natuurlijk bestonden deze deuntjes al sinds de originele versie, maar ze worden er hier uiteraard niet beter op.

De interactie tussen Nathan Lane en Matthew Broderick is uitstekend, al bezondigen beide acteurs zich aan duidelijk bedoelde overacting. In sommige scènes werkt dit wonderwel, in andere zorgt dit jammerlijk voor een storend element. De ster van de film is echter Will Ferrell, die met z’n vertolking als scenarist van het legendarische stuk ‘Springtime For Hitler’ één van z’n beste acteerprestaties uit z’n carrière neerzet. In bijrollen is het verder nog uitkijken naar Uma Thurman en een kort gastoptreden van Mel Brooks, regisseur van de versie uit 1968. Voor de liefhebbers van het genre zal ‘The Producers’ ongetwijfeld genieten zijn, voor anderen wordt deze film een iets te lange zit.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray