Zoeken

Raise Your Voice

  • Cinevision.be/nl quoteert Raise Your Voice met een 2/5
  • Regisseur: Sean McNamara
  • Cast: Hilary Duff, Oliver James, Rita Wilson, David Keith
  • Genre: Muzikaal drama
  • Duur: 103 minuten
  • Releasedatum: 30-03-2005
  • DVD: 30-08-2005
  • Distributeur: BrunBro Films
  • DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Raise Your Voice"

Sinds het succes van ‘The Lizzie McGuire Movie’ heeft de Amerikaanse filmindustrie er weer een nieuwe jonge ster bij: de 17-jarige Hilary Duff. Niet alleen focust Duff zich op haar als een trein lopende acteercarrière, ook maakt ze naam op muzikaal vlak en rijgt ze de hits aan elkaar. In haar nieuwste prent, het romantische en muzikale melodrama ‘Raise Your Voice’, kan ze haar twee beroepen combineren. Niet alleen speelt ze de hoofdrol, maar ook wordt er ontelbaar veel reclame gemaakt voor de rijzende ster aan het firmament; ze zingt verschillende nummers, loopt er de hele tijd fotogeniek bij en vertolkt opnieuw de rol van de ideale dochter.

Aan het roer van deze ogenschijnlijk anderhalf uur durende reclameclip staat Sean McNamara, die sinds de jaren negentig de ene tv-film na de andere inblikt en met ‘Raise Your Voice’ voor het eerst een volwaardige bioscoopprent aflevert. Het scenario puilt uit van de ongeloofwaardigheden en vervalt herhaaldelijk in de voorgekauwde en inmiddels hopeloos afgezaagde formules. De verschillende plotwendingen zijn verre van verrassend en net wanneer je denkt dat je het ergste hebt gezien steekt ook weer die tenenkrommende meligheid de kop op.

Gelukkig zijn de vertolkingen niet van een lamentabel niveau. Zo mag Hilary Duff zelf dan over weinig acteertalent beschikken, ze wordt geflankeerd door enkele razend enthousiaste jeugdige acteurs. Zo leveren Oliver James, Kat Dennings en vooral Johnny Lewis aangename vertolkingen. Qua bekende acteurs werd een beroep gedaan op John Corbett, David Keith, Rita Wilson en Rebecca DeMornay - het mag duidelijk zijn dat al deze sterren in het verleden betere tijden gekend hebben. ‘Raise Your Voice’ pakt hier en daar uit met een leuke scène, maar daartegenover staat een hele reeks pijnlijk ergerlijke momenten. Zij die anderhalf uur lang muzikaal jong geweld aan het werk willen zien - wij rekenen ons vooralsnog niet tot deze categorie - zullen met deze ‘Raise Your Voice’ hun geluk niet opkunnen!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray