Zoeken

Resident Evil: Extinction

  • Cinevision.be/nl quoteert Resident Evil: Extinction met een 1/5
  • Regisseur: Russell Mulcahy
  • Cast: Milla Jovovich, Oded Fehr, Ali Larter
  • Genre: Sciencefiction
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum: 03-10-2007
  • DVD: 02-04-2008
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Resident Evil: Extinction"

Men neme de beste ingrediënten uit de vorige delen, voegt er een paar afwijkende verhaallijnen aan toe en sluit opnieuw af met een cliffhanger. Dit is in een notendop de opzet van ‘Resident Evil: Extinction’, het derde deel van wat tot voor kort nog een niet onaardig tweeluik was. Dat Hollywood schaars zit om goede ideeën is al een tijdje duidelijk, maar dat het zo erg gesteld was, kon niemand vermoeden. Al vanaf de aan z’n voorgangers refererende openingsscène voel je dat je naar een kloon zit te kijken. Zoals hoofdpersonage Alice het al allemaal eerder beleefde, zo hebben ook wij als kijker het gevoel dat het zich voor onze ogen afspelende futuristische gezwam niets nieuws onder de zon is. De premisse is dan ook niet meer dan een kapstop. Een onbenullig detail dat de scenaristen nodig hebben om hun film op gang te trekken.

In ‘Resident Evil: Extinction’ gaat de jacht op Alice (Milla Jovovich) verder. Haar bloed zou immers de oplossing kunnen bieden en mits enkele proeven zou de megalomane professor Isaacs (Iain Glen) een remedie kunnen ontwikkelen om de massa’s ondoden te domesticeren. Maar daarvoor moeten ze haar natuurlijk wel zo snel mogelijk gevangen nemen. Dat Alice geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken, heeft ze ondertussen al afdoende bewezen en als ze zich op de koop toe aansluit bij een konvooi overlevenden probeert ze ook nog die heelhuids uit de van horror en gruwel doortrokken woestijn te redden.

‘Resident Evil: Extinction’ staat onder regie van Russell Mulcahy. Ondertussen is de man volledig in de vergetelheid gesukkeld, maar in de jaren tachtig en de eerste helft van de jaren negentig was hij wel het brein achter guilty pleasures als ‘Highlander’, ‘The Real McCoy’ en ‘The Shadow’ - oké, geen hoogstaande cinema, maar ze stonden tenminste wel garant voor anderhalf uur fun en spektakel. Dat kan niet gezegd worden van het bijzonder onevenwichtige ‘Resident Evil: Extinction’, waar karakters niet meer doen dan de meest clichématige dialogen debiteren (inclusief het gebruikelijke gepreek over hoop en moed) en waar de actiescènes gedrenkt zijn in voorspelbare onnozelheid.

Milla Jovovich was ooit een belofte als actrice, maar door te blijven aantreden in dit soort filmpjes (haar bankrekening vaart er hopelijk wel bij!) doet ze haar carrière langzaam, maar zeker de nek om. Zoals Mulcahy, die momenteel - zo blijkt na een blik op het ‘verwacht’-lijstje - bezig is met een vervolg op ‘The Scorpion King’. Armtierigheid troef.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray