Zoeken

Rogue Assassin

  • Cinevision.be/nl quoteert Rogue Assassin met een 2/5
  • Regisseur: Philip G. Atwell
  • Cast: Jason Statham, Jet Li, John Lone
  • Genre: Actie
  • Duur: 105 minuten
  • Releasedatum: 05-09-2007
  • DVD: 16-04-2008
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Rogue Assassin"

Geef toe: een groot acteur is Jason Statham niet. En dat zal hij ook nooit worden. Maar dat hoeft ook niet als je met één simpele oneliner, een cool Brits accent, een loeiharde vuistslag, een halfgeschoren baardje of een gestileerde zonnebril over het scherm kan wandelen in een film die niets meer wil doen dan de kijker anderhalf uur lang met de rug tegen de stoelleuning blazen. Jawel, ‘Rogue Assassin’ is een rechttoe rechtane knalpartij, waarin flitsende montages - af en toe maakte onze maag een paar onverwachte bochten - en minutieus georchestreerde vechtballetten de boventoon spelen. Op zich niets mis mee, ware het niet dat je op het einde van de rit al vergeten bent hoe de film begon.

Jason Statham treedt aan als een ruige flik - tja, wat anders eigenlijk? - wiens partner om het leven komt na een aanslag van de mythische killer Rogue (Jet Li). Hij zweert wraak, maar het duurt drie jaar vooraleer de genadeloze huurdoder opnieuw van zich laat horen. Rogue begeeft zich probleemloos doorheen de bendes van de triads en de Yakuza en zonder dat één van beide partijen er weet van heeft, zet hij de twee gangsterclans tegen elkaar op.

‘Rogue Assassin’ heeft eigenlijk een vrij leuke premisse om op terug te vallen en het is eigenlijk jammer dat regisseur Philip G. Atwell daar veel te weinig mee aanvangt. Het duurt iets te lang vooraleer de centrale lijn zich gevormd heeft - de infantiele proloog is nodig om de wraakplot én de twist te verklaren, maar op het moment zelf voelt ze tamelijk belegen - en wanneer je toch een beetje in de film raakt, is het alweer bijna gedaan.

Hoewel beperkt in zijn kunnen is Jason Statham toch de huidige verpersoonlijking van cool. Als vuilgebekte en op revanche beluste flik is hij uitstekend gecast en zoals vaker speelt hij het type dat eerst z’n verdachten een rammeling verkoopt vooraleer ze te ondervragen. Als ze al ondervraagd worden, tenminste. Jet Li is zijn tegenpool. Als de zwijgzame Rogue - we kunnen ons niet voorstellen dat Li veel moeite heeft moeten doen om z’n dialogen van buiten te leren - ziet hij er wel slick as hell (dat zwarte pakje!) uit, een overtuigend acteur mag hij zichzelf niet noemen. Zelfs niet in trashy, B-film actiethrillers als deze. ‘Rogue Assassin’ raast aan een sneltreinvaart voorbij en beloont de kijker op het einde nog met een geinige twist. Alleen jammer dat er tussenin niets meer gebeurt dan een stel wilde achtervolgingen en groteske knal- en slachtpartijen. Na een tijdje begint dat namelijk ook aardig te vervelen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray