Zoeken

Rumor Has It...

  • Cinevision.be/nl quoteert Rumor Has It... met een 3/5
  • Regisseur: Rob Reiner
  • Cast: Jennifer Aniston, Kevin Costner, Shirley MacLaine, Mark Ruffalo
  • Genre: Komedie
  • Duur: 96 minuten
  • Releasedatum: 18-01-2006
  • DVD: 14-06-2006
  • Distributeur: Warner Bros
  • DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "Rumor Has It..."

Het is al tien jaar geleden dat regisseur Rob Reiner nog een goede film gemaakt heeft: het overtuigende rechtbankdrama ‘Ghosts From The Past’. Nadien stond hij nog achter de camera voor wanstaltige schmalz als ‘The Story Of Us’ en ‘Alex & Emma’, dat zo slecht was dat zelfs de studio’s voor een commerciële boycot hebben gezorgd. Nu is hij terug met ‘Rumor Has It …’, een charmante komedie, dat vooral een originele pitch heeft.

Sarah Huttinger (Jennifer Aniston) leidt een doodnormaal leventje; ze heeft een voorspelbaar kantoorjobje, woont samen met haar vriend (Mark Ruffalo) en heeft een oppervlakkig contact met haar familie. Haar emotionele leven blijkt echter een puinhoop, wanneer ze instemt met haar vriend te trouwen én met hem onderweg is naar haar ouderlijk huis in Pasadena om de bruiloft van haar zusje (Mena Suvari) bij te wonen. Eenmaal terug in Pasadena, komt ze achter een goed verborgen familiegeheim; ze ontdekt dat haar grootmoeder (Shirley MacLaine) Mrs. Robinson uit ‘The Graduate’ is en dat de film gebaseerd is op haar familie. Ten koste van haar relatie, zet Sarah de zoektocht in naar the graduate, die intussen een succesvolle mediamagnaat (Kevin Costner) blijkt te zijn.

Het uitgangspunt van ‘Rumor Has It …’ is niet alleen origineel, het is ook leuk en biedt een waaier aan komische situaties. De prent is geen billenkletser, maar regelmatig zaten we te gniffelen met de onophoudelijke filmverwijzingen en het charmante, landelijke sfeertje dat de film herbergt. Jennifer Aniston is een uitstekende comédienne - al die jaren ‘Friends’ zijn dan toch ergens goed voor geweest - en weet meer dan behoorlijk haar mannetje te staan in de hoofdrol. Ze wordt bijgestaan door een prima acterende cast, waaronder een hilarische Kevin Costner, die onlangs nog in ‘The Upside Of Anger’ z’n indrukwekkende talent etaleerde, een bitchy Shirley MacLaine en een immer aangename Mark Ruffalo. Met ‘Rumor Has It …’ is Rob Reiner weer z’n oude, vertrouwde zelf en levert hij een spitsvondige, aandoenlijke romantische komedie af. Voorspelbaar? Ja. Leuk? You bet!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray