Zoeken

Running Scared

  • Cinevision.be/nl quoteert Running Scared met een 4/5
  • Regisseur: Wayne Kramer
  • Cast: Paul Walker, Cameron Bright, Karel Roden
  • Genre: Actiethriller
  • Duur: 124 minuten
  • Releasedatum: 10-05-2006
  • DVD: 22-08-2006
  • Distributeur: BFD
  • DVD: Dutch FilmWorks
Bekijk de cover van de film "Running Scared"

Drie jaar geleden debuteerde Zuid-Afrikaans filmmaker Wayne Kramer met het niet te versmaden drama ‘The Cooler’, waarin William H. Macy en Maria Bello de romantische toer opgingen. Nu is hij terug met ‘Running Scared’, een beenharde, ultragewelddadige actiethriller, die qua coolness ‘Sin City’ moeiteloos het nakijken geeft.

Nadat een drugsdeal verkeerd uitdraait en sommige corrupte agenten het loodje leggen, krijgt Joey (Paul Walker), handlanger van de georganiseerde maffia, de opdracht om het gebruikte wapen te laten verdwijnen. De zaak wordt echter gecompliceerd als het zoontje (Cameron Bright) van Joey’s buurman het wapen steelt, gebruikt om z’n vader neer te schieten en er vervolgens mee op de vlucht slaat. Het is aan Joey om de jongen en het wapen terug te vinden en het vuurgevecht te verdoezelen terwijl zowel z’n maffiakompanen als de politie hem op de hielen zitten.

‘Running Scared’ teert op een veelgelaagd, vakkundig uitgekiend scenario, waarin verschillende verhaallijnen op originele wijze bij elkaar gebracht worden. Kramer schuwt gevoelige onderwerpen niet en draait er tevens z’n hand niet voor om een beetje maatschappijkritiek in z’n scenario te verwerken. De spanning bouwt zich gestaag op en meermaals weet de film te verrassen met een onverwachte plotwending of nieuw personage. Maar niet alleen het verhaal is knap uitgewerkt, ook visueel is Kramers nieuwste een pareltje. De verschillende vuurduels zijn een lust voor het oog, maar ook de stadscènes worden met een gepaste grauwheid in beeld gebracht.

Paul Walker, bekend van onder andere ‘The Skulls’, ‘The Fast And The Furious’ en ‘Into The Blue’, zal nooit onze favoriete acteur worden, maar z’n vertolking als opgejaagde crimineel is het voorlopige hoogtepunt in z’n carrière. Hij wordt geflankeerd door een angstaanjagend overtuigende Cameron Bright - na ‘Birth’ levert hij ook hier weer een knappe acteerprestatie af - en een sardonische Chazz Palminteri. Let ook op de sublieme vertolking van Karel Roden als John Wayne-wannabe. ‘Running Scared’ is strak, spannend, grappig, confronterend en cool as hell. Één van de beste actiethrillers van het jaar!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray