Zoeken

Scary Movie 4

  • Cinevision.be/nl quoteert Scary Movie 4 met een 1/5
  • Regisseur: David Zucker
  • Cast: Anna Faris, Craig Bierko, Charlie Sheen
  • Genre: Komedie
  • Duur: 83 minuten
  • Releasedatum: 28-06-2006
  • DVD: 27-09-2006
  • Distributeur: Walt Disney Studios
  • DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Scary Movie 4"

Het is weer zomer; je merkt het aan de hoge temperaturen, de gevulde terrasjes, de buren die in de tuin werken en vooral aan de slechte komedies, die week na week in de bioscoopzalen gedropt worden. ‘Scary Movie 4’, deel uitmakend van één van de minst grappige humorfranchises uit de filmgeschiedenis, is er zo eentje.

Eigenlijk weten we al genoeg als we naar de overvolle poster kijken, het is weer parodietijd. Dit keer moeten vooral de recente blockbusters ‘The Village’, ‘The Grudge’, ‘War Of The Worlds’ en ‘Saw’ eraan geloven, maar ook in kortere scènes wordt gelachen - enfin, gelachen - met Oscarwinnaars ‘Brokeback Mountain’, ‘Million Dollar Baby’ en ‘Hustle & Flow’. Eigenlijk is het allemaal al lang niet meer geestig of geïnspireerd, maar toch slagen de makers (de eerste twee delen waren van Keenen Ivory Wayans, de voorlopig laatste twee van jaren tachtig komediant David Zucker!) er keer op keer in heel wat bioscoopbezoekers naar hun film te loodsen.

Het blijft fascinerend, want voor het volwassen publiek is deze film niet meer dan naar een reeks verwijzingen spotten; het is immers altijd leuk om je kennis te testen, maar waarom zou je dan naar dergelijke film kijken? Het puberpubliek krijgt natuurlijk heel wat pis-, kak- en seksgrollen, waarbij ze naar hartelust kunnen schateren. Niets is stompzinnig genoeg; of het nu Charlie Sheen is die met een erectie van anderhalve meter een gat in de grond boort, of Anna Faris die een oude dame wast met urine of Craig Bierko die in haast elke scène z’n dochter een ongewilde klap verkoopt, het levert stuk voor stuk algemene hilariteit op. Eigenlijk is het jammer om acteurs als Charlie Sheen, Anna Faris of Craig Bierko hier te zien rondlopen; ze zijn geen van allen toptalenten, maar toch hebben ze heel wat meer in hun mars dan wat ze hier uitsteken. De lokroep van het grote geld is iedereen wel bekend, maar dat Anna Faris zich vier keer voor dezelfde onzin kan laten verleiden, tart elke verbeelding.

Naar ’t schijnt zijn de makers alweer in gang geschoten voor een vijfde deel in deze ietwat lang uitgevallen sketchreeks; misschien zouden ze dan eens wat aandacht moeten schenken aan het scenario en de acteerprestaties. Dat zou pas scary zijn!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray