Zoeken

The School Of Rock

  • Cinevision.be/nl quoteert The School Of Rock met een 4/5
  • Regisseur: Richard Linklater
  • Cast: Jack Black, Joan Cusack, Mike White
  • Genre: Muzikale komedie
  • Duur: 108 minuten
  • Releasedatum: 18-02-2004
  • DVD: 22-07-2004
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Paramount HE
Bekijk de cover van de film "The School Of Rock"

Maak kennis met Dewey Finn (Jack Black). Deze onconformistische ouderwetse rocker maakt deel uit van de groep No Vacancy. Hij is vastbesloten de band naar de overwinning te loodsen bij de aankomende muziekwedstrijd Battle Of The Bands. Jammerlijk wordt hij echter door zijn teamgenoten uit de groep gezet. Compleet ontredderd trekt hij zich terug op zijn flat, die hij deelt met jeugdvriend Ned (Mike White), ex-rocker en nu succesvol als leerkracht. Neds vriendin (Sarah Silverman) heeft het echter niet zo begrepen op de werkloze Dewey en eist dat hij een job zoekt. Wanneer Dewey zich uitgeeft voor Ned en als interim-leraar aan de slag gaat, is dit voor hem een nieuwe start. Hij ontdekt dat de kinderen in zijn klas een ontzettend muzikale gave hebben en besluit met hen een rockband op te richten.

Jack Black, bekend uit ‘Shallow Hal’ en ‘High Fidelity’, levert een schitterende vertolking als de rockverslaafde Dewey. Zijn sympathieke voorkomen, zijn muzikaal talent, alles wijst erop dat deze Black de ideale keuze is voor de hoofdrol in ‘The School Of Rock’. De prent is erg muzikaal en bevat een erg knappe soundtrack, samengesteld uit nummers van vermaarde groepen als Led Zeppelin en The Who. De kinderen leveren eveneens stuk voor stuk aannemelijke, overtuigende prestaties af, alsook Joan Cusack geweldig uit de hoek komt als schooldirectrice. ‘The School Of Rock’ is waarschijnlijk uitsluitend weggelegd voor de liefhebber van het rockgenre. De film bestaat voor het grootste deel uit het samenstellen van een rocknummer met passende instrumenten. Ook Jack Black schreef, samen met scenarist-acteur Mike White, enkele originele nummers voor deze film.

Deze innemende, charmante muziekkroniek heeft erg veel uitstraling en wist ons een kleine twee uur schaamteloos te amuseren. ‘The School Of Rock’ is pure rock ‘n roll!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray