Zoeken

She Hate Me

  • Cinevision.be/nl quoteert She Hate Me met een 1/5
  • Regisseur: Spike Lee
  • Cast: Anthony Mackie, Kerry Washington, Ellen Barkin, Woody Harrelson
  • Genre: Drama
  • Duur: 138 minuten
  • Releasedatum: 17-11-2004
  • DVD: 26-05-2005
  • Distributeur: Alternative Film
  • DVD: A-Film HE
Bekijk de cover van de film "She Hate Me"

Twee jaar na het geweldige ‘25th Hour’, draaft Spike Lee aan met ‘She Hate Me’, een van ongeïnspireerde vertolkingen, dito dialogen en volstrekt ridicule plotwendingen bolstaande sekskomedie annex misdaadfilm.

Jack (Anthony Mackie) is vice-president van een belangrijk medisch bedrijf, leeft in een chique appartement en verdient geld als slijk. Wanneer hij op een bepaalde dag frauduleuze praktijken in de firma ontdekt, wordt hij op staande voet ontslagen en probeert het bedrijf alle schuld in zijn schoenen te schuiven. Wanneer hij wordt benaderd door z’n ex-vriendin Fatima (Kerry Washington) - die intussen lesbisch geworden is - blijkt deze een kind van hem te willen; ze is bereid er 10,000 dollar voor neer te tellen. Als Fatima echter meer lesbische vrouwen warm maakt voor het idee en samen met Jack geld verdient aan diens manmilk, raakt de in proces liggende Jack alleen nog meer in de problemen.

‘She Hate Me’ heeft een vrij oninteressant verhaal, bovendien gekenmerkt door een erg langdradig en weinig boeiend verloop. Niets of niemand heeft ook maar iets essentieels te vertellen en het heeft er veel van weg dat Spike Lee z’n innerlijke lusten de vrije loop wilde laten. Lee bewees in het verleden al verlekkerd te zijn op de nodige sextalk en ook in ‘She Hate Me’ worden we uitgebreid op dergelijke banale conversaties getrakteerd. De opkomende acteur Anthony Mackie is volstrekt ongeloofwaardig en weet geen enkele emotie in z’n vertolking te leggen. Ook de actrices Kerry Washington, Ellen Barkin, Bai Ling en Dania Ramirez weten geen van allen een goede indruk na te laten. Langs mannelijke kant zijn er onder andere de optredens van een wispelturige Woody Harrelson, een zagerige Jim Brown en een monotone Brian Dennehy.

Aan klinkende namen geen gebrek, maar toch is er slechts eentje die weet op te vallen: John Turturro! ’s Mans nabootsing van Marlon Brando’s vertolking in ‘The Godfather’ is hilarisch en dan ook het enige geslaagde moment in de film. Maar wat baat één minuut tegenover 137 andere?

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray