Zoeken

Sherrybaby

  • Cinevision.be/nl quoteert Sherrybaby met een 1/5
  • Regisseur: Laurie Collyer
  • Cast: Maggie Gyllenhaal, Sam Bottoms, Danny Trejo
  • Genre: Drama
  • Duur: 96 minuten
  • Releasedatum DVD: 04-09-2008
  • Distributeur DVD: A-Film HE
Bekijk de cover van de film "Sherrybaby"

Ken je die zaterdagmiddagfilmpjes op televisie, waarin één of ander oervoorspelbaar familiedrama uitgesponnen wordt over anderhalf uur? Zap je ook altijd weg als het vrouwelijke hoofdpersonage voor de zoveelste keer op een paar minuten naar de zakdoek grijpt of in een emotionele scheldpartij uitbarst? Wel, dan is het misschien zeker interessant om ‘Sherrybaby’, dat ondanks het combineren van al deze clichés toch de scenarioprijs op het filmfestival van Deauville in de wacht sleepte, links te laten liggen.

Voor Maggie Gyllenhaal hoef je alleszins niet te gaan kijken. De Amerikaanse is één van de meest getalenteerde, maar gruwelijk onderschatte actrices uit haar generatie, maar toch heeft ze al veel beter laten zien. Haar vertolking is bezwaarlijk slecht te noemen - daarvoor weet ze de wrange kantjes van haar nochtans niet erg uitgewerkte personage perfect uit te beelden - maar ze weet nergens te verrassen en daardoor bleven wij uiteraard ook op onze honger zitten. Een andere opvallende aanwezige is Danny Trejo, vooral bekend omwille van z’n ontelbare reeks bijrollen in al dan niet ridicule actiefilms. Trejo is eigenlijk geen goed acteur en als je hem in een acteursfilm als ‘Sherrybaby’ aan het werk ziet, valt zoiets eens te meer op.

Maar toch zijn het niet de vertolkingen, die de meest negatieve indruk nalaten. Eerder het bejubelde scenario. Het verhaal is weinig interessant en laat telkens maar kleine gebeurtenissen zien, die op het eerste gezicht niet altijd voldoende samenhang vertonen. De term weekendfilm is eigenlijk nog een eufemisme; uiteindelijk gebeurt er in ‘Sherrybaby’ nog minder en voeling met de personages hoeven we al helemaal niet te zoeken. Toch niet als voor de zoveelste keer de steunende maar onder de sloef liggende broer, de bazige echtgenote, de hitsige vader en zoveel andere karikaturen hun opwachting maken. ‘Sherrybaby’ is vooral een saaie prent; er gebeurt eigenlijk de hele tijd niets en het einde is eigenlijk ook weer het begin. De cyclus is rond, maar wij zijn wel anderhalf uur kwijt.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray