Zoeken

She's The Man

  • Cinevision.be/nl quoteert She's The Man met een 3/5
  • Regisseur: Andy Fickman
  • Cast: Amanda Bynes, Channing Tatum, Laura Ramsey
  • Genre: Komedie
  • Duur: 106 minuten
  • Releasedatum: 26-07-2006
  • DVD: 13-12-2006
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "She's The Man"

Het is volop zomer, dus dan mag ook de jaarlijkse dosis tienerkomedies niet ontbreken. Dit keer is het de beurt aan ‘She’s The Man’, een frisse en frivole farce, losjes gebaseerd op het stuk ‘Twelfth Night’ van William Shakespeare.

Om haar tweelingbroer Sebastian, die voor een paar weekjes met z’n band naar Londen trekt, te helpen, vermomt Viola (Amanda Bynes) zich en neemt ze zijn plaats in op z’n nieuwe kostschool. Viola houdt zich uitstekend staande tussen al haar mannelijke collega’s, al wordt ze stilaan verliefd op haar nietsvermoedende kamergenoot Duke (Channing Tatum), die in Viola - of Sebastian - niet meer dan een toffe vriend ziet. Duke heeft echter een oogje op de ietwat schuchtere Olivia (Laura Ramsey), die het op haar beurt dan weer voelt kriebelen voor de als jongen vermomde Viola. Viola bevindt zich in een lastig parket, maar de situatie wordt pas echt onhandelbaar als haar tweelingbroer Sebastian onverwachts terugkeert en zelf z’n intrede maakt.

Het klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar eigenlijk wijst het verhaaltje zichzelf uit. De verschillende twisten en clowneske situaties volgen elkaar in sneltempo op en zorgen ervoor dat de kijker nergens de kans krijgt zich te vervelen. Hoewel de voornaamste inspiratiebron de premisse van Engels auteur Shakespeare is, zijn ’s mans wereldberoemde zwaarbeladen dialogen hier nergens te bespeuren. Buiten een sporadische, goedgebrachte oneliner en enkele geestige verwijzingen naar z’n werk en persoon, is ‘She’s The Man’ vooral een leuke tienerkomedie, waarin de personages beduidend beter uitgewerkt zijn dan in het gros van z’n genregenoten.

Amanda Bynes is geen topactrice - we herinneren haar nog van haar soortgelijke vertolking in het even speelse ‘What A Girl Wants’ - maar haar enthousiasme maakt veel goed. Ze wordt geflankeerd door een trits nieuwe sterren aan het firmament, waarbij niemand echt uit de toon valt. ‘She’s The Man’ is verre van revolutionaire cinema, maar wie in is voor een leuk avondje zoetsappig en bijwijlen hilarisch entertainment, weet alvast waarheen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray