Zoeken

The Silence Of The Lambs

  • Cinevision.be/nl quoteert The Silence Of The Lambs met een 4/5
  • Regisseur: Jonathan Demme
  • Cast: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn, Anthony Heald
  • Genre: Thriller
  • Duur: 118 minuten
  • Releasedatum DVD: 04-04-2007
  • Distributeur DVD: MGM Home Entertainment
Bekijk de cover van de film "The Silence Of The Lambs"

Met ‘The Silence Of The Lambs’ wist regisseur Jonathan Demme internationale bekendheid te verwerven. Deze zinderende thriller uit 1991, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Thomas Harris, behoort tot het selecte clubje films, die bij de Oscaruitreiking de vijf Groten wist binnen te rijven. Naast film, regie en verhaal, wist deze film ook nog de beeldjes van beste acteur en actrice mee te graaien. Hoewel dit ons iets te veel eer lijkt voor deze edoch spannende film, moet het gezegd dat de acteerprestaties prima verzorgd zijn.

Jodie Foster is erg sterk als FBI-agente Clarice Starling. Ze wordt op een zaak gezet van een mysterieuze seriemoordenaar. Clarice wordt in het bijzonder ingeschakeld om een recentelijk verdwenen meisje uit de klauwen van deze killer te redden. Clarice gaat voor meer inlichtingen ten rade bij Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), vroeger een vermaard psychiater en kannibalistische moordenaar. Niet alleen heeft ze met Lecter goede gesprekken, hij draagt ook bij tot het oplossen van de moordmysteries.

Anthony Hopkins kwijt zich meer dan prima van zijn rol als Lecter en weet de amper vijftig minuten dat hij in beeld is sterk te kleuren. In bijrollen is het uitkijken naar Scott Glenn, maar vooral naar Anthony Heald als dokter Chilton. ‘The Silence Of The Lambs’ sluit af met een erg spannend laatste halfuur en laat de deur mooi open voor een vervolg. Geen meesterwerk, maar beslist een sterke film.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray