Zoeken

The Sisterhood Of The Traveling Pants

  • Cinevision.be/nl quoteert The Sisterhood Of The Traveling Pants met een 4/5
  • Regisseur: Ken Kwapis
  • Cast: Amber Tamblyn, Alexis Bledel, America Ferrara, Blake Lively
  • Genre: Melodrama
  • Duur: 118 minuten
  • Releasedatum DVD: 13-01-2006
  • Distributeur DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "The Sisterhood Of The Traveling Pants"

Je zou het de titel en de poster misschien niet meteen aangeven, maar ‘The Sisterhood Of The Traveling Pants’ is geen chickflick. Ja, de hoofdrollen worden allemaal vertolkt door vrouwen en centraal staat de vriendschap tussen vier tienervriendinnen, maar toch snijdt deze veelgelaagde, vakkundig geregisseerde, overtuigend geacteerde, intelligent geschreven en briljant verweven film veel dieper dan je op het eerste gezicht zou denken.

Tibby (Amber Tamblyn), Lena (Alexis Bledel), Carmen (America Ferrera) en Bridget (Blake Lively) zijn sinds jaar en dag hartsvriendinnen, die op zestienjarige leeftijd voor het eerst in hun leven de zomervakantie niet samen doorbrengen. Lena gaat op bezoek bij haar grootouders in Griekenland, Bridget brengt haar tijd door in een voetbalkamp, Carmen brengt voor het eerst een langere periode door bij haar biologische vader en Tibby blijft thuis om een documentaire te maken over de lokale bevolking. Bij een gezamenlijk bezoek aan een kledingwinkel, stuiten ze op een magische jeans, waarin ze op miraculeuze wijze allemaal passen. Ze beschouwen dit als een voorteken dat ze bij elkaar horen en spreken af dat de broek elke week door iemand van hen gedragen moet worden. Op die manier reist de broek een hele vakantie lang van de ene plaats naar de andere en staat het symbool voor het uitzonderlijke verbond tussen de vier vriendinnen.

‘The Sisterhood Of The Traveling Pants’ is een knappe, emotionele film, die de kijker regelmatig confronteert met pijnlijke waarheden. De observaties zijn raak, de dialogen zijn ad rem en de voice-over is nooit storend of belerend. Maar wat de film nog het meeste siert is z’n gevoel voor realisme; alle personages doorgaan typische fasen bij het volwassen worden en geen enkele wending is voorspelbaar of ongeloofwaardig. De prent boogt op diverse gevoelens en de verschillende karakters hebben af te rekenen met problemen als verlies, ouderliefde of verwerken van de dood van een geliefde maar toch ontaardt de film nooit in pathetisch sentiment. Ken Kwapis bewijst zich een begenadigd regisseur, want de manier waarop hij de deelverhaaltjes verweeft tot één mooie parabel over vriendschap is uitzonderlijk.

Maar de grootste charme aan deze ontdekking van het jaar zijn de fantastische en mature vertolkingen van de jonge cast. De relatief minder bekende hoofdrolspelers Amber Tamblyn, Alexis Bledel, America Ferrera en Blake Lively zijn bijzonder op elkaar ingespeeld en worden bovendien bijgestaan door getalenteerde acteurs als Nancy Travis of Rachel Ticotin. ‘The Sisterhood Of The Traveling Pants’ is het eerste deel uit de romantrilogie van Ann Brashares. Laat ons hopen dat ze snel aan de overige delen beginnen, want deze verrassende, aandoenlijke prent behoort tot het mooiste wat we in lange tijd gezien hebben!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray