Zoeken

Sisters

  • Cinevision.be/nl quoteert Sisters met een 3/5
  • Regisseur: Brian De Palma
  • Cast: Margot Kidder, Jennifer Salt, Charles Durning, William Finley
  • Genre: Thriller
  • Duur: 92 minuten
  • Releasedatum DVD: 10-06-2005
  • Distributeur DVD: A-Film HE
Bekijk de cover van de film "Sisters"

Danielle (Margot Kidder) is een jonge, aantrekkelijke vrouw, die the morning after haar date op gruwelijke wijze vermoord met een bakkersmes. Grace (Jennifer Salt), een onervaren, maar erg nieuwsgierige reporter en toevallig Danielle’s overbuur, is getuige van het hele gebeuren en droomt van een erg mooi artikel. Wanneer ze de politie opbelt en samen met hen door Danielle’s appartement snuffelt, is er echter nergens een lijk te bespeuren. De politie geeft de zaak op, maar Grace’s speurorgaan is geprikkeld. De zaken worden gecompliceerd als blijkt dat Danielle vroeger een Siamese tweeling vormde met Dominique, die wel eens iets met de moord te maken zou kunnen hebben.

‘Sisters’ is een onderhoudende, fascinerend opgebouwde complotthriller, waarin De Palma reeds vroeg in zijn carrière duidelijk maakte waar zijn sterktepunten liggen: de langzame opbouw, het duidelijk in beeld brengen van de nodige gruwel en - vooral! - het gebruik van ontelbare splitscreens, die hier moeiteloos hun gewenst effect bereiken. Het verhaaltje, eveneens neergepend door de regisseur, bevat een paranoïde, horrorgetinte ondertoon en weet de kijker zonder problemen in de ban te houden. De uiteindelijke oplossing is goed uitgewerkt en bevat geen hiaten.

Toch bevat ‘Sisters’ enkele schoonheidsfoutjes en beginnerkwaaltjes. Zo is het plotse einde dan wel intrigerend, als kijker heb je het gevoel dat De Palma een nog straffere uitwerking had kunnen bedenken. De soundtrack werd geschreven door Hitchcock-componist Bernard Herrmann en zorgt voor de nodige, nagelbijtende huivermomenten. De hoofdrol wordt op uitstekende wijze vertolkt door Margot Kidder, die bovendien hét uiterlijk meeheeft om eens sexy en verleidelijk en dan weer angstaanjagend over te komen. Jennifer Salt, die na ‘Sisters’ nooit meer in een grote film zou acteren, William Finley, De Palma’s favoriete acteur in het begin van zijn carrière, en manusje-van-alles Charles Durning acteren in belangrijke bijrollen. ‘Sisters’ is een interessante, huiverachtige vingeroefening, die wij beslist konden smaken.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray