Zoeken

The Skeleton Key

  • Cinevision.be/nl quoteert The Skeleton Key met een 2/5
  • Regisseur: Iain Softley
  • Cast: Kate Hudson, Peter Sarsgaard, Gena Rowlands, John Hurt
  • Genre: Thriller
  • Duur: 105 minuten
  • Releasedatum: 14-09-2005
  • DVD: 15-12-2005
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "The Skeleton Key"

Caroline (Kate Hudson) is een jonge thuisverpleegster, naarstig op zoek naar een nieuwe uitdaging. Wanneer ze van een oudere dame (Gena Rowlands) een aanbieding krijgt om zich over haar zieke echtgenoot (John Hurt) te ontfermen, hapt ze meteen toe. Ze neemt haar intrek bij het echtpaar, dat in een sinister en bouwvallig herenhuis te New Orleans woont, temidden van het moeras. Caroline ontdekt al snel dat het huis een vreemd geheim verbergt; het antwoord kan ze vinden op de immer vergrendelde zolderkamer.

‘The Skeleton Key’ is inmiddels de vijfde film van Brits cineast Iain Softley, die debuteerde met de frisse en schaamteloze muziekfilm ‘Backbeat’ en later ook z’n sporen verdiende in het actie- en sciencefictiongenre. Met z’n nieuwste boreling waagt hij zich voor het eerste aan het horrorgenre. Softley bewijst zich opnieuw een begenadigd filmmaker en schept een onbehaaglijke, creepy sfeer, die de kijker bij momenten op het puntje van de stoel krijgt. De opbouw verloopt gestaag en zelfs na een uur in de film zijn we helemaal mee met het verhaal. Daarna loopt het echter mis en ontaardt ‘The Skeleton Key’ in een fletse dertien-in-een-dozijn thriller met een in grand guignol badende finale. Hoewel de uiteindelijke catch best leuk is, zijn de reeks religieuze bezweringen, het onophoudelijke deurengekletter en de explosies die eraan voorafgaan een zware smet op een tot dan toe aardige horrorfilm.

Maar ook al stokt het verhaal halfweg, de vertolkingen zijn best overtuigend. Zo is Kate Hudson prima capabel de hoofdrol op zich te nemen, al heeft ze nog een beetje moeite enige emotionele beladenheid op natuurlijke wijze te vertolken. Ze wordt geflankeerd door een nogal afwezige, maar niet te versmaden Peter Sarsgaard, de oude rot Gena Rowlands en een opmerkelijke John Hurt. Hoewel ‘The Skeleton Key’ boogt op een talentrijke regisseur, prima acteerprestaties en een aardige catch, is de prent het beste bewijs dat de som van de componenten niet noodzakelijk een perfecte film oplevert!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray