Zoeken

Sky Captain And The World Of Tomorrow

  • Cinevision.be/nl quoteert Sky Captain And The World Of Tomorrow met een 3/5
  • Regisseur: Kerry Conran
  • Cast: Jude Law, Gwyneth Paltrow, Giovanni Ribisi, Angelina Jolie
  • Genre: Avontuur
  • Duur: 106 minuten
  • Releasedatum: 19-01-2005
  • DVD: 18-05-2005
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Sky Captain And The World Of Tomorrow"

De technologie staat niet stil en ook in de filmwereld weten ze er wel raad mee. ‘Sky Captain And The World Of Tomorrow’ heeft dan ook de twijfelachtige eer om als eerste de geschiedenis in te gaan als een klassieke avonturenfilm, volledig (!) opgenomen tegen een zogeheten ‘blue screen’-achtergrond. En hoewel onze voorkeur nog steeds uitgaat naar ouderwetse mooifilmerij, kunnen we niet ontkennen dat ‘Sky Captain’ garant staat voor anderhalf uur hersenloos entertainment.

We schrijven New York, 1939. Journaliste Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) ontdekt dat dé topwetenschappers ter wereld één voor één ontvoerd worden door Dr. Totenkopf (Laurence Olivier als een hologram!). Samen met de avontuurlijke en roekeloze piloot Sky Captain (Jude Law) gaat ze op zoek naar deze krankzinnige geleerde om z’n snode plannen te verijdelen.

‘Sky Captain And The World Of Tomorrow’ puilt uit van de verschillende verwijzingen naar klassiekers als ‘Raiders Of The Lost Ark’, ‘Star Wars’, ‘Jurassic Park’ en de typische avonturenfilms uit de jaren vijftig. Dit levert wel enkele leuke momenten op, maar weet nergens een blijvende indruk na te laten. ‘Sky Captain And The World Of Tomorrow’ gaat zo op in z’n filmische allusies dat ie er zelf niet eens een deftig scenario op nahoudt en het vooral moet hebben van de hopeloos gedigitaliseerde luchtgevechten, robotcreaties en computergecreëerde locaties. Eerlijk is eerlijk, deze prent is een lust voor het oog en meermaals weet hij ons te trakteren op enkele adembenemende visuele spektakelscènes, die vooral bijdragen tot de prima entertainmentwaarde.

Ook aangenaam is de heerlijke chemistry tussen hoofdrolspelers Jude Law en Gwyneth Paltrow - eerder al samen in ‘The Talented Mr. Ripley’. De twee topacteurs waren zodanig in dit project geïnteresseerd dat ze voor een ‘hongerloontje’ hun medewerking verleenden aan dit naar eigen zeggen unieke schouwspel. In de bijrollen herkennen we Angelina Jolie in een blitsoptreden mét nota bene een lachwekkend ooglapje en Giovanni Ribisi als de trouwe sidekick van Sky Captain. Nog een resultaat van ons huidig computertijdperk is de aanwezigheid van Laurence Olivier, die als een halfgeslaagde hologram in de film geïntegreerd is. ‘Sky Captain And The World Of Tomorrow’ is een beetje vis noch vlees, maar wordt uitstekend rechtgehouden door het wel erg mooie visuele aspect!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray