Zoeken

BIFFF 2009

Bekijk de cover van de film "BIFFF 2009"

Laatste updates (18-04):
The Last House On The Left - Star Trek

Alfabetische lijst van alle recensies

Maak de borst maar weer nat, horror-, sf- en sultans, want vanaf donderdag 9 april gaat de inmiddels 27ste editie van het BIFFF - voluit: Brussels Internationale Filmfestival van de Fantastische Film - van start en dat is als vanouds weer smullen geblazen met het alweer zorgvuldig opgestelde programma, gaande van Aziatische huiverhits over Amerikaanse zombiefilms tot de meest groteske culthits in wording, komende van alle windstreken. Plaats van de festiviteiten: voor het derde jaar op rij Tour & Taxis!

De meest opvallende blikvanger op het programma is wellicht de wereldpremière (of toch een vertoning die deel uitmaakt van de ‘world premiere tour’ zoals dat dan heet) van ‘Star Trek’, de langverwachte reboot van J.J. Abrams, waarvoor ook acteurs Karl Urban en John Cho naar de Belgische hoofdstad afgezakt komen. Benieuwd dus of de Trekkie-fans tevreden zullen zijn. Dat de film zijn Belgische primeur op het festival beleeft, mag niet verbazen, want ook ‘Star Trek: Nemesis’ speelde indertijd voor het eerst op het BIFFF.

Om het festival te openen koos het festival voor ‘Coraline’, de nieuwe animatiefilm van de maker van ‘The Nightmare Before Christmas’, dus dat belooft alweer een staaltje verbluffende eye-candy te worden. Het belooft zich althans als een zeer mooie fantasiefilm. De slotfilm daarentegen is misschien zeer atypisch voor het festival, maar wel eentje waar het andermaal een stevige primeur mee te pakken heeft. ‘State Of Play’, een politieke thriller met Russell Crowe en Ben Affleck, komt pas in juli in de Belgische bioscoopzalen, maar op dinsdag 21 april is hij reeds te bewonderen.

Voorts zou een focus op de vele interessante films ons te ver leiden, maar tot de absolute top op het programma behoren zeker ook ‘Let The Right One In’, een Scandinavische prijzenkaper, ‘Passengers’, een thriller met Oscargenomineerde actrice Anne Hathaway, ‘The Chaser’, een nieuwe Koreaanse hit die zich naast films als ‘Infernal Affairs’ en ‘Memories Of Murder’ poogt te zetten, en de remakes ‘The Last House On The Left’ en ‘My Bloody Valentine’. Dat belooft dus alweer gefundes Fressen voor de liefhebbers van het genre.

Alfabetische lijst van alle recensies:

- The Chaser, van Hong-Jin Na
- Cold Prey II, van Mats Stenberg
- Coraline, van Henry Selick
- Flawless, van Michael Radford
- The Gene Generation, van Pearry Reginald Teo
- Grace, van Paul Solet
- The Last House On The Left, van Dennis Iliadis
- Star Trek, van J.J. Abrams
- Stoic, van Uwe Boll
- The Uninvited, van Charles & Thomas Guard

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray