Zoeken

Filmfestival Perspectief 2009

Bekijk de cover van de film "Filmfestival Perspectief 2009"

Filmfestival Perspectief, films met een sociale kijk, wil de referentie zijn voor de ‘sociale film’ in het Vlaamse Filmlandschap. Het festival focust zich op films die de sociale dimensie ‘in beeld brengen’ en die de betrokkenheid en het engagement op het wereldgebeuren stimuleren. Perspectief wil mensen op een laagdrempelige manier sensibiliseren door het vertonen van sociaal bewogen films die met een open blik de wereld vanuit diverse invalshoeken bekijken.

Elk jaar brengt filmfestival Perspectief een ‘sociaal’ thema dichter bij de mensen via films. De filmkeuzes worden gemaakt aan de hand van linken met het gekozen jaarthema en door de mate van toegankelijkheid van de film. Het festival kiest er bewust voor om films waar de boodschap sociaal bewogen is en op een toegankelijke manier in beeld gebracht werd door de regisseur op het programma te zetten. Anderzijds bevat het programma ook de beste sociale films van het afgelopen jaar.

Dit jaar kan je ondermeer op dit in Metropolis Antwerpen plaatsvindende festival terecht voor toppers als ‘The Boy In The Striped Pyjamas’ (de gruwel van de Holocaust bekeken vanuit kinderogen), ‘Gomorra’ (een epische Italiaanse misdaadmozaïek), ‘The Wrestler’ (Mickey Rourke knokt zich terug in vorm), ‘Le Silence De Lorna’ (de gebroeders Dardenne slaan toe), ‘This Is England’ (skinheads anders bekeken), ‘Entre Les Murs’ (de klas als metafoor voor de wereld) en ‘Slumdog Millionaire’ (Danny Boyle's bekroonde cinefiele hit).

Voor de volledige programmatie, surf naar de website: www.festivalperspectief.be

Alle recensies:
- The Boy In The Striped Pyjamas, van Mark Herman
- Entre Les Murs, van Laurent Cantet
- I Served The King Of England, van Jiri Menzel
- Gomorra, van Matteo Garrone
- New In Town, van Jonas Elmer
- Le Silence De Lorna, van Jean-Pierre en Luc Dardenne
- Slumdog Millionaire, van Danny Boyle
- Sunshine Cleaning, van Christine Jeffs
- This Is England, van Shane Meadows
- Tropa De Elite, van José Padilha
- The Wrestler, van Darren Aronofsky
- La Zona, van Rodrigo Pla

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray